Tíz baleset történt három nap alatt Nógrád megyében – ittas sofőrt is fogtak a rendőrök

Fotó: police.hu

Az elmúlt három napon három személyi sérüléssel járó és hét anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a Nógrád megyei rendőrök.

Szécsény belterületén 2022. január 31-én a reggeli órákban közlekedett személygépkocsival egy 68 éves férfi, amikor az egyenes útszakaszon áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd a füves területen lévő beton villanyoszlopnak ütközött. A jármű vezetője és utasa a baleset következtében megsérült.

A 22-es számú főúton, Balassagyarmat irányából Ipolyszög felé haladt február 1-jén a kora reggeli órákban személygépkocsival egy 41 éves sofőr, amikor az előtte haladó és forgalmi ok miatt megálló gépkocsinak ütközött. A balesetben a 41 éves járművezető sérülést szenvedett és mindkét járműben anyagi kár keletkezett.

Ugyanezen a napon a reggeli órákban a 2-es számú főúton közlekedett gépjárművel Vác irányából Rétság felé egy 21 éves férfi, amikor a kanyarban a járművel megcsúszott, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött az ott közlekedő járműszerelvénynek. A baleset következtében a 21 éves férfi két utasa megsérült, a járművekben anyagi kár keletkezett.

Az elmúlt három napon további hét anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a megye rendőrei.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a téli időjárási körülmények között a követési távolság betartására is fokozottan kell figyelni!  Az úgynevezett „ráfutásos” balesetek elkerülése érdekében javasolt – téli útviszonyok között – nagyobb követési távolságot hagyni a közlekedő gépjárművek között.

Ne feledjék! A jármű sebességét és a követési távolságot mindig az adott látási, időjárási és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu