Gyenes Szilárd kerüli a munkát – nem jár be a balassagyarmati önkormányzat üléseire

Gyenes Szilárd balassagyarmati önkormányzati képviselő (egyben az ellenzék országgyűlési képviselő jelöltje Nógrád 02. választókörzetében – a szerk.) nem jár be a városi önkormányzat üléseire – nyilatkozta Huszár Péter alpolgármester a Gyarmati Hírekben. Az ügy részleteiről megkérdeztük Huszárt, aki arról tájékoztatta lapunkat, hogy megdöbbentő hiányzási statisztika jellemzi az ellenzéki képviselő eddigi tevékenységét. Ha csak a tavalyi év hiányzásait nézzük: 9 testületi ülésből 8 ülésen nem vett részt, a 6 bizottsági üléséről pedig mind a 6 alkalommal hiányzott. Az alpolgármester megjegyezte, hogy Gyenes a döbbenetes hiányzási statisztikái ellenére a tiszteletdíját maradéktalanul felveszi.

Az önkormányzat honlapján olvasható a képviselők tiszteletdíja, amely Gyenes esetében havi 121 500 forintot jelent.

Gyenes Szilárd olyannyira nem csinál titkot hiányzásaiból, hogy a december 16-i testületi ülés napján például az alábbi képpel jelentkezett be Hódmezővásárhelyről:

Gyenes Szilárd reagált Huszár nyilatkozatára weboldalán, ahol a választókerületi munkáját, ellenzéki jelöltként országgyűlési választási kampányát nevezte meg távolmaradása indokának. Mint írta: látni kell, hogy „a Fidesz többsége és a jól tapintható mentalitásuk miatt, a helyi képviselői munka formális.”

Erre reagálva az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a balassagyarmati testületbe megválasztott képviselők felelősséggel tartoznak a város lakosságának, tiszteletdíjukat pedig önkormányzati munkájukért, nem pedig országos politikai karrierjük finanszírozására kapják.