Balesetet okozott egy részeg nő Salgótarjánban: ketten is megsérültek!

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves mátraszelei nő ellen, aki ittasan okozott közúti balesetet a megyeszékhelyen.

A nő 2021. december 20-án délelőtt Salgótarjánban ittas állapotban vezette személygépkocsiját. Ittassága okán egy balra ívelő útkanyarulatban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival.

A baleset következtében a vétlen sofőr hátsó ülésen utazó két utasa könnyű sérülést szenvedett, míg mindkét személygépkocsi bal eleje sérült, a bal első kerekeik kitörtek.

A nő szervezetében a cselekmény időpontjában a közepes fokú alkoholos befolyásoltság felső határához közelítő 2,35 g/l véralkohol koncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt.

A bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottal szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A gyakran többszázezer forintos pénzbüntetésen és az akár több éves eltiltáson túl további súlyos következményei is vannak az ittas vezetésnek: az eltiltott sofőr csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza a jogosítványát az eltiltás letelte után, ráadásul mivel a vádlott ittasan okozott balesetet, a kötelező felelősségbiztosító be fogja rajta hajtani az általa a károsultnak kifizetett összeget is.