Bátonyterenye rendkívüli segélyszállítmányt küldött ukrán testvértelepülésének

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere, Letovai Zoltán, Bátonyterenye alpolgármestere, és Molnár Ferenc, Bátonyterenye önkormányzati képviselője személyesen vitte el a nógrádi város segélyszállítmányát Tiszakeresztúrra.

Az orosz támadás hírére egy kisbusznyi segélyszállítmányt küldött Tiszakeresztúrra Bátonyterenye, mely a tegnapi nap folyamán sikeresen meg is érkezett a kárpátaljai településre.

Az önkormányzat és a helyi cégek által felajánlott -tartós élelmiszerekből, felfújható matracokból, takarókból, paplanokból álló – segélyszállítmányt Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere, Letovai Zoltán, Bátonyterenye alpolgármestere, és Molnár Ferenc, Bátonyterenye önkormányzati képviselője személyesen vitte el Tiszakeresztúrra.

A menekültek fogadására is készül a nógrádi város

Bátonyterenye polgármestere a Concrete Médiának elmondta: készek fogadni a Nógrád megyei városban a háború sújtotta ukrán övezetből érkező menekülteket.

-Folyamatos egyeztetéseket folytatunk ez ügyben. Kecskés Attila a Szélkakas Fogadó tulajdonosa négy szobát ajánlott fel tíz ember részére, de szükségszállásként üzemelhet a későbbiekben a Seconda Casa és a volt Erkel Ferenc Általnos Iskola épülete is – világított rá Bátonyterenye első embere.

-Köszönöm a helyi cégek adományait, felajánlásait. Bátonyterenye jó hely! – fűzte hozzá Nagy-Majdon Józef.