1.458.000 Ft tiszteletdíjat vett fel az ülésekről hiányzó Gyenes Szilárd – Mutatjuk a balassagyarmati képviselők hiányzási statisztikáit!

A balassagyarmati ellenzéki önkormányzati képviselő – és országgyűlési képviselőjelölt – jelentős összeget, 1.458.000 forint tiszteletdíjat vett fel a 2021-es évben úgy, hogy a 9 testületi ülésből 8 ülésen nem vett részt, a 6 bizottsági üléséről pedig mind a 6 alkalommal hiányzott.

Gyenes Szilárd nem csinált titkot hiányzásaiból, melyek okának a választókerületi munkáját, ellenzéki jelöltként országgyűlési választási kampányát nevezte meg. Erre reagált Huszár Péter alpolgármester, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a balassagyarmati testületbe megválasztott képviselők felelősséggel tartoznak a város lakosságának, tiszteletdíjukat pedig önkormányzati munkájukért, nem pedig országos politikai karrierjük finanszírozására kapják, és hiányzásai miatt lemondásra szólította fel Gyenest.

Az alpolgármester kigyűjtötte a teljes képviselő-testület hiányzási statisztikáját, mely 2021-ben így nézett ki: az ellenzéki képviselők közül Gyenes Szilárd 8 alkalommal, Szedlák Sándor 4 alkalommal, Lombos István, Győri János és Hajnal Sándor pedig 2-2 alkalommal nem vettek részt az üléseken. A fideszes képviselők közül mindössze Münzberg Gusztáv hiányzott 1 alkalommal, a többiek minden ülésen részt vettek. Ha ehhez hozzávesszük az év egyetlen Közmeghallgatását is, amely szintén testületi ülésnek minősül, akkor Gyenes, Szedlák és Lombos hiányzása további eggyel növekszik.