Letették a Bátonyterenye és Pásztó között épülő kerékpárút alapkövét

Egymilliárd forintos támogatás segítségével épül kerékpárút a Nógrád megyei Bátonyterenye és Pásztó városok ipari övezetei között – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kedden Bátonyterenyén, a beruházás alapkőletételi ünnepségén.

Schanda Tamás elmondta: soha nem látott kerékpáros infrastruktúra fejlesztés történik az országban. 2010 óta összesen 1850 kilométernyi kerékpárút épült Magyarországon, ez a szám pedig folyamatosan növekszik, 2022-ben már 120 kilométeren történt ilyen jellegű beruházás.

-Egyre nagyobb igény mutatkozik ezekre a projektekre, hiszen a szórakozáson, a sportoláson kívül sokan járnak biciklivel munkába – világított rá az államtitkár, majd hozzáfűzte: ezért is fontos a nógrádi fejlesztés, hiszen ebben az esetben is két ipari gazdasági zónát kötnek majd össze.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke az eseményen ismertette: a projektben Bátonyterenye, Mátraverebély, Tar és Pásztó vesz részt, a települések önkormányzatai konzorciumban nyújtották be pályázatukat, mely a sikeres elbírálás, tervezés után most elindulhat.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő a helyszínen kifejtette: a fejlesztésnek köszönhetően az érintett településekről kerékpárral biztonságosan megközelíthetővé válik a térség szempontjából jelentős két munkahelyi terület. Bátonyterenye és Pásztó is járási székhely, így a tervezett kerékpárfogalmi útvonal megvalósítása során a járási hivatalok, közintézmények és a turisztikai attrakciók is könnyebben elérhetőek lesznek a környező településekről kerékpárral.