Bébiétel, tápszer és pelenka most a leghasznosabb adomány

Fotó: illusztráció (MTI)

Továbbra is folyamatosan, több helyszínen valósul meg Nógrád megye területén is az Ukrajnából menekültek befogadása az államilag szervezett humanitárius segítségnyújtás keretében. Akik felajánlással szeretnének és tudnak segíteni, a húsvétig tartó időszakban elsősorban a kisgyermekek szükségleteit vegyék figyelembe.

Az elkövetkezendő napokban többek között a tápszer és a bébiétel, a pelenka és a nedves törlőkendő a leghasznosabb felajánlás. A gyűjtőpontok a húsvét előtti és utáni héten ezeken túl mosószert, toalettpapírt, női higiénés, valamint tisztálkodási termékeket; továbbá tasakos leveseket, kekszeket és csomagolt édes süteményeket is várnak a segíteni szándékozóktól. Ruhaneműből az eddigiekben bőséges készlet halmozódott fel, így ezt jelenleg nem fogadnak a megyei logisztikai gyűjtőpontok.

Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adománypontjával működik együtt a megyei védelmi bizottság és a vöröskereszt, míg Salgótarjánban a központi logisztikai ponton (Rákóczi út 27. szám alatt, keddenként és csütörtökönként 10 és 14 óra között), valamint a vöröskereszt központjában (Bartók Béla út 10. szám alatt, munkanapokon 8 és 14 óra között) fogadják a lakossági felajánlásokat.

A menekültek ellátását a Nógrád Megyei Kormányhivatal mellett működő Nógrád Megyei Védelmi Bizottság partnerszervezeteivel közösen irányítja, biztosítva a menedéket keresők elszállásolását és alapvető ellátását. A védelmi bizottság emellett a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével együttműködésben folytat közös készletgazdálkodást azokkal az adományokkal, melyek a segítő szándékú lakosságtól érkeznek. Ennek köszönhetően a megyébe érkezett menekültek szükségletei folyamatosan kielégíthetők az állami forrásokból és a lakossági adományokból.

Forrás:Nógrád Megyei Kormányhivatal