Közel 20 ezer virág díszíti majd Bátonyterenyét – új parkolók is épülnek

Korábbi fotó.

Javában zajlanak a tavaszi munkálatok a Nógrád megyei Bátonyterenyén. A város közmunkásai füvet nyírnak, szépítik a köztereket, sőt új parkolók kialakításán is dolgoznak – mondta portálunknak a Bátonyterenyei Vagyonkezelő és Foglalkoztatási Nonprofit Kft. üzemvezetője.

Sulyok Tibor ismertette: 2022-ben a Bátonyterenyei Vagyonkezelő és Foglalkoztatási Nonprofit Kft. pályázta meg a közfoglalkoztatási programot, melynek keretében az idei évben 74 főt foglalkoztatnak majd.

Az üzemvezető rávilágított: a közmunkások az elkövetkező napokban a parkok rendezésén, a köztereket szépítésén dolgoznak. Emellett megjavítják a rossz állapotban lévő padokat, szemetet szednek, füvet nyírnak és megszüntetik az illegális szemétlerakókat is.

Ugyanakkor két új parkoló is épül Bátonyterenyén, az egyik a Jedlik úton, a másik pedig a kisterenyei József Attila lakótelepen lesz. Utóbbi kialakítása már javában zajlik – tudtuk meg Sulyok Tibortól.

Az üzemvezető aláhúzta: 2022-ben még nagyobb hangsúlyt fektetnek a virágosításra, a korábbi 10 ezer helyett júniustól közel 20 ezer egynyári virág díszíti majd a köztereket.