Tűzesetekkel indult a hét Nógrád megyében

Fotó: Mészáros Hajnalka - Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Salgótarjánban, Rimócon, Drégelypalánkon és Sóshartyánban is felcsaptak a lángok hétfőn. 

Tűz keletkezett Rimócon, egy Magashegyi utcai családi házban tegnap délután. Az ötven négyzetméteres alapterületű, két szintes épület egy helyiségében égtek bútorok és berendezési tárgyak. A lángokat a szécsényi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók fékezték meg. A ház a tűz hatására lakhatatlanná vált, a lakókat ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Fűrészpor izzott egy lakóház melléképületében hétfő késő este Salgótarjánban, a Forgách Antal telepen. A helyi hivatásos tűzoltók a fűrészport átáztatták, majd eltávolították a kamrából. Az épületben anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Összehordott szemét és száraz fű égett kétszázötven négyzetméteres területen Drégelypalánkon, a vár úton tegnap délután. A rétsági hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat.

Harminc négyzetméteres területen összehordott vágástéri és zöldhulladék égett hétfő délután Sóshartyánban, a Megyeri úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el a tüzet. Az utómunkálatokhoz a helyi önkormányzat munkagépének segítségére is szükség volt.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság