Idén hatvanan vettek részt a „Biztonságos Vakációért Hét” elnevezésű gyerektáborban

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság idén július 4. és július 8. között rendezte meg az immár hagyománnyá váló „Biztonságos Vakációért Hét” elnevezésű gyerektáborát.

A 2005 óta megrendezésre kerülő tábort július 4-én délelőtt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Házban.

A bátonyterenyei térség településeiről mintegy hatvan diák vett részt a színes programokkal tarkított egy hetes, napközis jelleggel megszervezett táborban, ahol a gyerekek a játékos bűn- és balesetmegelőzési foglalkozásokon ismerkedhettek meg a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival, valamint a nyári szünet veszélyeivel és azok megelőzésének lehetőségeivel.

A tábor programjai között szerepelt továbbá a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének elsősegélynyújtó bemutatója, kézműves foglalkozás, a nógrádi vár és arborétum látogatás is. A táborozók a gödöllői reptéren sétarepülésen is részt vehettek, valamint vonattal Kisterenyére is kirándultak. A programokat színesítették a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai által biztosított feladatok.

Gergely Annamária rendőr százados, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára és a bátonyterenyei rendőrök az utolsó tábori napon elméleti és ügyességi programokkal és versennyel készültek a táborozók részére, ahol a gyerekek számot adhattak az egy hét alatt megszerzett ismereteikről.

Forrás: police.hu