Nyolc baleset történt négy nap alatt Nógrád megyében

Fotó: police.hu

Nógrád megyében az elmúlt négy napon kettő személyi sérüléssel járó és hat anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

Balassagyarmat belterületén közlekedett személygépkocsival egy 75 éves nő 2022. július 7-én a délelőtti órákban, amikor az úttest menetirány szerinti jobb oldalán szabályosan várakozó gépjárműnek, majd egy beton lámpaoszlopnak ütközött. A baleset következtében a járművekben anyagi kár keletkezett, a 75 éves sofőr megsérült.

Szécsényben július 8-án a délutáni órákban egy személygépkocsival közlekedő 42 éves férfi az útkereszteződésben elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva nem biztosított elsőbbséget és nekiütközött a védett úton haladó gépjárműnek. A balesetben hárman megsérültek, a járművekben anyagi kár keletkezett.

Az elmúlt négy napon a megye rendőrei további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a KRESZ egyértelműen kimondja, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblánál minden esetben elsőbbséget kell biztosítani a védett úton érkező jármű részére. Kérjük, hogy az ilyen jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek! Közlekedjenek türelmesen, figyeljenek egymásra, legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu