Augusztusban második alkalommal rendezik meg a Palóc Historic Rallyet Nógrád megyében (videó)

Augusztus 6-7-e között második alkalommal kerül megrendezésre a Palóc Rallye Historic veterán-,klasszikus-, és modern autóverseny Nógrád megyében – tájékoztatta a Concrete Médiát az esemény főszervezője.

Balló Tibor elmondta: a rallye célja, hogy a résztvevők megismerjék Palócföld szépségeit, körbejárják nevezetes helyszíneit, és megízleljék a klasszikus palóc ételeket.

A főszervező elmondta: az idei megmérettetésre eddig 18-an jelentkeztek, de természetesen ez a szám huszadikáig még bővülhet, eddig nevezhetnek mindazok, akik részt kívánnak venni az eseményen.

Balló Tibor rávilágított: a II. Palóc Rallye Historic során összesen 250 kilométert tesznek majd meg az indulók, a rendezvény két szakaszra és három szekcióra tagolódik.

A rajt Becskén lesz augusztus 6-án 9:00 órakor a Művelődési Háznál, másnap pedig Pásztón érnek majd célba a versenyzők.

-Fontos kiemelni, hogy szombaton 13 órától Bátonyterenyén a Városház téren meg is lehet majd tekinteni az autókat, nagy szeretettel várunk mindenkit a helyszínen – mondta Balló Tibor.

A főszervezőtől megtudtuk, hogy a 2022-es esemény fővédnöke: Balla Mihály országgyűlési képviselő, védnökei pedig: Nagy-Majdon József polgármester, Farkas Attila polgármester, Agócs Pál polgármester, Maczó László polgármester, Stevó Gábor polgármester, Varga Richárd polgármester.

A rendezvény főtámogatója: a Magyar Veterán Autó Szövetség, támogatói: Bátonyterenye, Pásztó, Becske, Nógrád, Bér települések önkormányzatai, valamint a Buda Túra Sportegyesület.

Balló Tibor aláhúzta: a kategóriák legjobb vezetői és navigátorai idén is gyönyörű serlegekkel gazdagodnak majd az augusztus hetedikei eredményhirdetésen.

A Concrete Média videós összefoglalója a tavalyi eseményről: