Vádat emeltek az ittasan balesetet okozó, majd onnan elhajtó salgótarjáni férfi ellen

Fotó: illusztráció

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a 40 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki ittassága miatt ütközött egy másik autóval, majd a helyszínről elhajtott.

A férfi 2022. április 25. napján a reggeli órákban Salgótarján belvárosában vezette a munkáltatója tulajdonát képző kistehergépkocsit, mellyel egy kereszteződésnél ittasságából eredő figyelmetlensége miatt nekikoccant az előtte forgalmi okból megálló személygépkocsi hátsó részének. A jelentéktelen erejű ütközés személyi sérülést nem okozott, de a járművek megsérültek.

Az első gépkocsi vezetője az ütközés után kiszállt, de a baleset okozója elhajtott. A vétlen férfi üldözőbe vette és otthonáig követte, közben értesítette a rendőrséget, akik lakásáról előállították a férfit.

Az elvégzett vér- és vizeletvizsgálat kimutatta, hogy a baleset okozásakor a járművezető szervezetében súlyos fokú befolyásoltság előidézésére alkalmas alkohol volt.

A Salgótarjáni Járásbíróságra benyújtott vádiratában az ügyészség járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével vádolta meg az elkövetőt; felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint járművezetéstől eltiltására, és a 34.515 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.