Balesetmegelőzési napot szerveztek a fogyatékkal élők számára Bátonyterenyén

Beküldött fotó.

Balesetmegelőzési napot tartottak a bátonyterenyei Fogyatékosok Napközi Otthonában csütörtökön – tájékoztatta a Concrete Médiát az intézmény terápiás munkatársa.

Nagyné Baráth Mónika elmondta: a rendezvény során a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, valamint az Észak Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tevékenységével ismerkedhettek meg a gondozottak.

-Vidáman telt a csütörtök, a fogyatékkal élők, valamint a pszichiátria- és szenvedélybetegek hasznos információkkal, balesetmegelőzési ismeretekkel gazdagodhattak a nap folyamán, emellett a rendőrök, önkéntes mentők által használt eszközöket is kipróbálhatták. A folytatásban mindezt megköszönve, gondozottaink átadták az általuk készített rajzokat a hozzánk látogató vendégek számára. A nap végül bográcsozással zárult – ismertette az intézmény megbízott vezetője.

-Ezúton is köszönjük a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, valamint a Észak Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársainak, hogy ellátogattak hozzánk, illetve a Zozo Pékségnek is köszönet, amiért támogatták rendezvényünket – fűzte hozzá Bartha Beáta.

A Zrínyi út 52. szám alatt található intézményben egyébként havonta tartanak hasonló eseményeket, melyek során mindig más szervezetek mutatják be tevékenységüket.