Állásbörzék és pályaválasztási kiállítások sorát kínálja ősszel a Nógrád Megyei Kormányhivatal

Korábbi fotó: Állásbörze a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központban.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez októberben és novemberben az álláskeresők részére, ezen felül pályaválasztási kiállításokra is várják majd a továbbtanulás után érdeklődő fiatalokat.

A megye középiskolai kínálatát és különböző szakmabemutatókat felsorakoztató „Szakmára fel!” pályaválasztási kiállítás indítja majd a programok során. Az elsősorban hetedik és nyolcadik osztályos fiataloknak szóló eseményen az iskolák bemutatkozása mellett a kormányhivatal arra is lehetőséget biztosít, hogy a fiatalok megismerjék az egyes foglalkozásokat, legyen képük arról, hogy mivel foglalkoznak az egyes szakmák képviselői. A pályaválasztási kiállítás október 4-én a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, majd október 26-án a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban várja majd az általános iskolás fiatalokat, szüleiket, pedagógusaikat és osztályfőnökeiket.

Salgótarjánban október 5-én Karrierbörzével folytatódik a programsorozat. Ez a rendezvény a középfokú oktatási intézmények végzős tanulói számára teremt lehetőséget a közvetlen találkozásra úgy az ország jelentős felsőoktatási intézményeivel, mint a megye jelentősebb foglalkoztatóival és civil szervezeteivel. A karrierbörze a középfokú oktatás végzős hallgatói mellett a 10. és 11. osztályos, pályaválasztás előtt álló tanulóknak, valamint a 25 év alatti álláskeresőknek is szól majd a sportcsarnokban.

A hat helyszínt érintő őszi állásbörze-sorozat keretében a munkáltatóknak lehetősége nyílik a betöltetlen álláshelyeik meghirdetésére, az álláskeresőkkel vagy állásváltoztatást tervezőkkel való személyes kapcsolatfelvételre, ezzel segítve a munkaerőigények gyors kielégítését, a szabad állások betöltését. A rendezvényen megjelenő foglalkoztatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínálnak majd munkalehetőséget. A tavasszal megrendezett állásbörzék keretében a hat helyszínen összesen 1850 nyitott álláshely várta az érdeklődőket, melyekre a munkáltatók 2535 konkrét érdeklődőt regisztráltak a kormányhivatal összegzése szerint.

Salgótarjánban (a Városi Sportcsarnokban) október 6-án, Bátonyterenyén (az Ady Endre Művelődési Központban) október 12-én, Balassagyarmaton (a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban) október 27-én rendezi meg a kormányhivatal a járási állásbörzét. Rétságon (a Városi Művelődési Központban) november 8-án, Szécsényben (a Művelődési Központban) november 10-én, Pásztón pedig (a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központban) november 15-én várja az érdeklődőket állásbörze.

A munkáltatók állásajánlatai mellett mind a hat eseményen elérhető lesz a foglalkoztatási szolgálat aktuális megyei álláslistája, illetve a különféle szolgáltatások, valamint az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is.

Forrás: Nógrád Megyei Kormányhivatal