A maconkai horgászparadicsom fejlesztéséről tárgyaltak

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Nagy-Majdon József polgármester, és Letovai Zoltán alpolgármester a maconkai tórendszer és környezetének fejlesztéséről tárgyalt a Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) vezetőivel.

A honatya a közösségi oldalán azt írta, hogy a maconkai horgászparadicsom fontos szerepet tölt be Bátonyterenye életében. Továbbá, hogy az egyeztetés és együttműködés elengedhetetlen a jövő építése érdekében.

A Mátra hegység lábainál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere az elmúlt több, mint 20 évben a természetközeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport területén együttesen alapozta meg nemzetközi hírnevét; köszönhetően mindezt csodálatos környezetének, változatos szolgáltatásainak, valamint kiemelten a bőséges, sokszínű, rekordfogásokban gazdag halállománynak. Maconka Magyarország egyik legnépszerűbb, korábban már világbajnokságnak is otthont adó horgászvize, számos kitüntető cím és elismerés, világ- és országos rekord, versenycsúcs birtokosa.