Felesége megölésével fenyegetőzött egy nógrádi férfi, őrizetbe vették a rendőrök

Képünk illusztráció! Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank May

Mérgében felhívta a 112-es segélyhívó számot és felesége megölésével fenyegetőzött egy erdőtarcsai férfi, azonban hiába a megbánás, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság terrorcselekmény miatt eljárást indított ellene.

A Miskolci Hívásfogadó Központ munkatársa fogadta 2024. január 23-án 20 óra 3 perckor azt a telefonhívást, amelyben egy férfi a felesége bántalmazásával fenyegetőzött. Azzal fenyegetett, hogy ha a rendőrség nem megy ki a lakcímére, akkor megveri, megöli a nőt. A Pásztói Rendőrkapitányság egyenruhásai a fenyegetést komolyan vették, azonnal intézkedtek és megjelentek a címen. A 32 éves férfi állítása szerint hirtelen felindulásból, mérgében hívta fel a segélyhívót, nem gondolta komolyan, és sajnálja a történteket. Hiába a megbánás, tettével bűncselekményt követett el, így munkatársaink előállították a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságra, és terrorcselekmény bűntett miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

„Aki terrorcselekmény elkövetésével fenyeget, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Az indokolatlan hívásokkal azoknak az embereknek az életét veszélyeztetik, akik valóban segítségre szorulnak!

Forrás: police.hu