Letartóztatták azt a férfit, aki játékpisztollyal akarta kirabolni ismerősét Mátraverebélyben

Képünk illusztráció! Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank May

A Salgótarjáni Járásbíróság indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 21 éves mátraverebélyi férfi letartóztatását, aki egy fegyvernek látszó tárggyal akarta elvenni a sértett pénzét.

A férfi 2024. február 25-én a kora esti órákban Mátraverebélyen felfigyelt az oda busszal hazaérkező ismerősére. Megszólította azzal, hogy rendőrségi eljárás folyik ellene, el akarják őt vinni és pénzre lenne szüksége.

Az utas elmondta, hogy nincs pénze, mire a gyanúsított erélyesen felszólította őt a pénze átadására, és hogy kérésének nyomatékot adjon, elővett egy pisztolynak látszó tárgyat, így fenyegette áldozatát.

Ezt látva egy járókelő sietett oda, felszólította az elkövetőt, hogy hagyja békén az utast, mire az a nála lévő szatyorba tette a fegyverét és elszaladt.

A büntetett előéletű férfit a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói hamar felkutatták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Az ügyészség is indítványozta ezt a rabló jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása végett, a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája pedig az ügyészi indítvánnyal maradéktalanul egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés jogerős.