Videón a rajtaütés: drogdílereket fogtak el a rendőrök Nógrád vármegyében

Nem egy átlagosan induló keddi napot tudhat maga mögött az a 44 éves férfi és 25 éves nő, akiket a Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együtt kora reggel elfogtak. A férfi nógrádmegyeri lakcímét lepték el a rendőrök március 5-én, ahol a női elkövető csuklóján is kattant a bilincs.

A rajtaütést az indokolta, hogy a férfi 2023 februárjától számos embernek adott át ellenértékért cserébe olyan anyagot, amely a szakértői vélemények alapján N-etil-norpentedront tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. Az elmúlt fél évben a nógrádmegyeri lakos segítségére volt az árusításban nő társa. Súlyosbítja tettüket, hogy az általános iskolától pár méterre árultak, és a vásárlók között fiatalkorúak is voltak.

A férfi megpróbált megszabadulni az illegális anyagtól, mielőtt a rendőrök a házba bejutottak, a szobában lévő felmosóvízbe szórta. Nem sikerült azonban mindent eltüntetnie, ugyanis az egyenruhások a padlón is találtak még a fehér porból. Gyorsteszt segítségével a bűnügyi technikus megvizsgálta a szert, amely ketamin jelenlétét valószínűsítette.

A rendőrök elfogtak még egy 23 éves fogyasztót is, akinek ruházatátvizsgálása során a nyomozók alufólia pakkot találtak, amelyben új pszichoaktív anyag lapult, így vele szemben is eljárás indult.

Az üggyel kapcsolatban egy 24 éves salgótarjáni férfit is előállítottak, aki az elmúlt évben a 44 éves férfitól több alkalommal vásárolt a szerekből, sőt a megvett anyagokat pár hónapja elkezdte árusítani ismerőseinek is.

A 44 és 24 éves férfit, illetve a 25 éves nőt előállították, és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt kihallgatták. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök elektronikai eszközöket, gépkocsikat, szerszámgépeket és pénzt foglaltak le.

Forrás: police.hu