Átállt a tavaszi-nyári munkákra a közútkezelő Nógrád vármegyében

Tavaszi-nyári üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága. Ennek során az évszakhoz megfelelő adapterekkel látták el a munkagépeiket, melyeket a szerdai gépszemle során a sajtó képviselői is megtekinthettek.

A gépszemlét követően Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatóságának igazgatója portálunknak elmondta: minden évben két gépszemlét tart a Magyar Közút minden mérnöksége, az egyik az őszi, a másik pedig a tavaszi.

– Tavasszal a téli adaptereinket leszereljük a gépekről, és felkészítjük őket a tavaszi és nyári üzemeltetésre. Ez alkalommal is felkerült a teherautókra egyebek mellett az oszlopmosó, padkakasza, rézsűkasza, és az árkoló. Ezek a gépek sorakoztak fel a szerdai gépszemle során.

Indul a kátyúzás és a növényzet gondozás

Az igazgató kiemelte: a mai naptól elindultak a tavaszi-nyári munkálatok. Ebben az időszakban kátyúzás, növényzet gondozás, és szemétszedés valósul meg a vármegye útjain.

Nagy volumenű útfelújítások valósulhatnak meg 2025-ben

Az igazgató rávilágított, hogy a TOP Plusz keretében mintegy 8,8 milliárd forint értékben pályáztak útfelújításokra, melyek elbírálása még folyamatban van. A munkálatok ennek fényében legkorábban ősszel, de inkább 2025-ben indulhatnak majd el. Mint megtudtuk, összesen hat projekt van tervben, a felújítások Kazárt, Sámsonházát, Nagykeresztúrt, Szátok települést, a Romhány-Érsekvadkert vonalat, valamint a Balassagyarmat-Galgaguta vonalat érintik. Lehel Zoltán hozzáfűzte, hogy emellett szeretnék folytatni Salgótarjánban a Rákóczi út megújítását is.