Példaértékű összefogással indult el a hulladékgyűjtési akció Nógrád községben (videó)

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Somssich Gabriella dandártábornok és Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármesterének kezdeményezésére a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024. akcióhoz csatlakozva hulladékgyűjtést szerveztek hétfőn Nógrád községben.

Az „Együtt, felelősséggel Nógrádért” egyeztető fórum környezetvédelmi divíziójaként indult útjára 2022. évben az Öko Care – Szinergia egy tisztább jövőért program, amelynek résztvevői célul tűzték ki, hogy példamutató aktivitással és a jó gyakorlatok bevezetésével elősegítik a vármegye lakosságának környezettudatos gondolkodását.

A Föld napján kezdődő TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024. programhoz kapcsolódott a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak és a Bátonyterenye Város Önkormányzatának kezdeményezése. Ennek kapcsán április 22-én, a vármegye nevét viselő Nógrád község környékét tisztították meg a szemétszedési akcióhoz csatlakozók.

A helyi lakosokon kívül több mint százan vettek részt a programban, köztük Nógrád vármegye főispánja, a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem vármegyei vezetői és munkatársai, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. dolgozói, civil és társadalmi szervezetek tagjai, illetve a települések polgármesterei.

A résztvevők a társadalmi felelősségvállalás jegyében szerveződtek csapattá, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsolják tisztábbá környezetünket, amely során negyven zsák szemetet és egy tucat autógumit gyűjtöttek össze.

A megmozdulást hagyományteremtő szándékkal hozták létre a szervezők, amely a tervek szerint a jövőben a Föld napjához közeli időpontban, minden évben más Nógrád vármegyei településen kerül majd megrendezésre.

Forrás: police.hu