Kikapott a Bátonyterenyei TK a hétvégi rangadón

Kikapott a Bátonyterenyei TK

Szombaton csapott össze egymással a Kazincbarcikai VTSE együttese és a Bátonyterenyei TK. A rangadó, mely jócskán bővelkedett izgalmakban végül a hazaiak sikerével zárult. 5:3 lett a végeredmény – tájékoztatta lapunkat Kelemen Imre a BTK szakosztály-vezetője, aki részletesen is beszámolt a meccsről.

-Igazi rangadóra készültünk a múlt héten. Talán a csoport egyik legjobb csapata ellen idegenben, nem titkoltan győzelmi szándékkal. A pályán a várakozásaink beigazolódtak, kiélezett küzdelem, remek párharcok, kiváló hangulat jellemezte a mérkőzést.

Az ifi csapat elsöprő győzelmet aratott

A találkozót most is a fiatalok mérkőzése nyitotta. A hazaiaknál Dobrosi A. (411/0/0) vette fel a küzdelmet Juhász Balázs (516/4/1) ellen. A több éves rutin, -ha nem is ‘nagy fa’ formájában- még szettet sem engedett a fiatal hazai játékosnak. Kramcsák D. (432/0/0) szintén a feltörekvő generáció tagjaként társához hasonlóan teljesített a felnőtt mérkőzésre összpontosító Juhász Bence (525/4/1) ellen. 0-4, 843-1041, 0-8 szettarány. Bravó fiatalok!

A felnőtt együttes vereséget szenvedett

A felnőttek csatájában a ‘nyílt sisakos’ taktika mellett döntöttünk, a mérkőzés elején megfogni az hazai játékosokat és ebből építkezni. Az 1-2 pályán kezdő Juhász Bence (571/1/0) sajnos nem tudta a lépést tartani a hazaiak fiatal játékosával Csinyi G. (612/3/1)-al, bár a pályán mutatott játéka egyre érettebb, egyre összeszedetett képet mutat. Vele egy sorban Ander T. (563/1/0) ellen Sáfár Z. (585/3/1) vette fel a küzdelmet. A kezdés felemásra sikerült, hiszen ‘féltávnál’ 1-1, és mindösszesen 265 fa állt ‘Safi’ neve mellett…A győzelmet az 1-2 pályán vívta ki, magabiztos helyenkét jó játékkal a kissé elfáradó vetélytársa ellen. 1-1, 1175-1156, -19 fa. Lépéshátrány, de bőven maradt esély…
A folytatásban az 1-2-n Kecskés J. (557/3/1) Ivanyik R. (530/1/0)-al csapott össze. Jani a megnyert első szett után kissé indiszponált második szettet produkálva mégis 2-0-al fordult. A 3-4 pályán a hazai játékos mindent megpróbált a hátrány ledolgozására de egy 161-es szett is csupán 1 fa visszahozására volt elegendő számára- érett a második csapatpont…A záró pályán már a nem változott semmi, hozzánk került a pont és némi fát is sikerült hozni.
Vele átellenben Bakos Gy. (557/2/0) kezdte meg a játékot Búzás L. (577/2/1) ellen. Ebben a párosban is hol itt, hol ott ‘ált a zászló’. Gyuszi végig kiegyenlített szetteket produkálva kellett, hogy fejet hajtson a rutinos hazai játékos ellen. 2-2, 2282-2270, -12 fa. Még mindig három esélyes a találkozó !!!
A záró kört a hazaiaknál két rutinos játékos zárta, – akár csak nálunk…
Az 1-2 pályán Orosz I. (523/2/0) nem találta a játék ritmusát, szetteken belül is hullámzó teljesítményt nyújtott. Ellenfele Márton F. (543/2/1) szintén átmásolta a hazai játékos teljesítményét, játéka hullámzó volt-látszott rajtuk a záró kör terhe…Szerencsére a ‘nagy pont’ ismét a mi nevünk mellé került !!! A 3-4 pályán a villámrajtot vett Horváth J. (541/2/0) ,meglepte ellenfelét Nagy A. (585/2/1)-t tudatos, összeszedett játékával, és 2-0-al fordult. A folytatásban elég lett volna egy fél szett is a győzeleméhez, de sajnos játéka összeesett, míg ellenfele új erőre kapva a maga javára fordított a találkozójukat, és ezzel együtt sajnos a mérkőzést is. 5-3, 3390-3356, 11-13 szettarány…
A találkozó remek alkalom volt a csapategység, az egymásért való küzdés gyakorlására a csoport évek óta meghatározó csapata ellen. Azért mégis marad bennünk egy kis hiányérzet…Talán a rutin, a döntő helyzetek megfelelő képen való kezelése ami a mai mérkőzésen a minimális vereséget okozta.

Gratulálunk ellenfelünknek győzelmükhöz, köszönjük a ‘Mikulás’ által készített halászlét, reméljük ez a jó hangulatú, kiélezett csata-és az utána lévő dínom-dánom- tovább mélyéti a két csapat kapcsolatát –tette hozzá a szakosztályvezető.

Fotók: archív