Leitattak, megvertek, majd kifosztottak egy férfit Nógrád megyében

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kifosztás és személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 26 éves O. Tibor ellen, továbbá kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt a 21 éves O. Martin és a 32 éves O. Dániel ellen.

A nyomozás adatai alapján a 26 és a 21 éves gyanúsított 2020. január 7-én a délutáni órákban férfi ismerősüket litkei családi házában felkeresték, ahol italoztak. A 32 éves O. Dániel ez idő alatt a nyitott ajtón bement és kihasználva a sértett állapotát egy talicska segítségével egy mosógépet tulajdonított el az ingatlanból.

Ezt követően az éjszakai órákban O. Tibor a sértettet tovább itatta, mialatt társa, O. Martin az ingatlant átkutatta és hangfalakat, egy laptopot és egy klaviatúrát vett magához, mely idő alatt a 26 éves férfi a sértettet nem engedte el a mellékhelyiségbe, megfenyegette és tenyérrel az arcán megütötte.

A rendőrök a bejelentést követően a három férfit elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A hatóság tagjai O. Tibort és O. Martint őrizetbe vették, a napokban pedig előterjesztést tesznek O. Tibor letartóztatásának indítványozására.

Az eltulajdonított értékeket a nyomozók megtalálták és lefoglalták.