Szabadlábon védekezhetnek a robbanószert gyártó nógrádi középiskolások

Információnk szerint szabadlábon védekezhet az a 17 és 18 éves fiú, akit néhány napja fogtak el a rendőrök Nógrád megyében, mert a fiatalok robbanóanyagokat és robbantószereket állítottak elő, illetve robbantásokat is végeztek Mátramindszent külterületén.

Mint azt Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban az MTI-nek elmondta: a 18 éves mátramindszenti és a 17 éves dorogházi fiatalembert közös akcióban fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének és a nógrádi bűnügyi igazgatóságnak a munkatársai.

A házkutatásokon robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint az előállításukhoz szükséges eszközöket foglaltak le, azok egy részét a Készenléti Rendőrség tűzszerészei a helyszínen megsemmisítették – tette hozzá.

A sajtóreferens kitért rá: a TEK felderítési információi és a nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2014-től engedély nélkül készítettek és tartottak maguknál különböző robbanóanyagokat és robbantószereket a 18 éves fiatalember mátramindszenti lakóhelyén, és a község külterületén különböző robbantásokat is végeztek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt folytat büntetőeljárást a fiatalok ellen. A két fiút előállították, viszont úgy tudjuk: később elengedték őket, mindketten szabadlábon védekezhetnek.