Díjmentesen igényelhető a Balassa Kártya

Balassagyarmat Város Önkormányzata és a Fizetési Pont új városkártya programjának célja, hogy könnyebbé tegye a városlakók mindennapjait egy olyan eszközzel, amely hatékony és látványos fejlődést segít elő Balassagyarmaton.

A Balassa Kártyát sajtótájékoztatón mutatták be a helyi Városházán.

A szolgáltatást biztosító Fizetési Pont képviselői a városkártya ötletével még év elején keresték meg az önkormányzatot, és mivel az ajánlat kedvezőnek tűnt, a képviselő-testület elé terjesztették a javaslatot, amelynek március 30-i ülésén egyhangúan határoztak a Balassa Kártya bevezetéséről.  A jövő útja ez – hangsúlyozta Medvácz Lajos polgármester –, hiszen az a cél, hogy minél egyszerűbb módon és minél közvetlenebbül jussanak a polgárok minden alapvető információhoz, a közüzemi díjakat, adókat minél könnyebben, hercehurcák és sorban állások nélkül fizethessék be, emellett még beleszólást is kaphassanak a város különböző ügyeibe, véleményt alkothassanak lényeges fejlesztési kérdésekről, és kényelmesebbé, élhetőbbé váljanak számukra a mindennapok. Ebben kiváló segítséget nyújthat bárkinek ez a kártya, aminek használatával a kiskereskedők és a vállalkozók is jól járhatnak. A fiatalok számára játszi könnyedséggel elsajátítható a kezelés, az idősebbek pedig a remények szerint hamar megszokják és megszeretik az újdonságot.

A város első embere szólt arról, hogy a Balassa névválasztás egyfajta tisztelgés is Balassa Pál, a város egykori földbirtokosa előtt, aki a törökdúlás után poraiból építtette újjá és népesítette be Balassagyarmatot.

A kártya használatát bemutató rövidfilm megtekintését követően Mihályffy Zsolt, a Fizetési Pont értékesítési vezetője részletezte azokat a lehetőségeket, amit a kártya nyújthat az
embereknek, számos szolgáltatást ötvözve. Elmondta, szeptember végég szeretnék, ha Balassagyarmat területén legalább száz fizetési pont létesülne, ahol a kártya bemutatásával kedvezményekben részesülhetnek a tulajdonosok. A puszta bankkártya-funkciókon túl lehet ezzel gyorsított eljárásban, három kód beütésével közüzemi díjat befizetni (a vízművel már megállapodást kötöttek a többi szolgáltatóval zajlanak még a tárgyalások), közérdekű üzeneteket váltani, többek között a várost érintő fontosabb témában közvélemény-kutatást végezni, sms-ek segítségével naprakész információkhoz jutni (például közlekedési körülményekkel, rendezvénynaptárral kapcsolatban), a kereskedelmi egységekben árkedvezményekhez jutni.  Ráadásul a Balassa Kártya beszerzése az igénylőknek egyetlen fillérjébe sem kerül, csupán személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatása kell hozzá. A sajtótájékoztató után a Városháza előtt már igényelhették is a polgárok a Balassa Kártyát.