Játszva tanultak a biztonságos közlekedésről a gyerekek Bátonyterenyén

A tanév kezdetén a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a helyi általános iskolák első osztályos tanulóival ismertették meg az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága „Iskolás lettem” című kiadványát. A gyerekek a rendőröktől játékos keretek között sajátíthatták el a gyalogosokra és a kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb közlekedési szabályokat és azok betartásának fontosságát. A rendőrök a tanulók körében tájékoztató szóróanyagokat és láthatóságot elősegítő, fényvisszaverő eszközöket osztottak szét.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a gyermekek segítségével Bátonyterenyén – a közlekedés szempontjából frekventáltabb helyeken és az iskolák környékén – ismét felfestették a biztonsági öv és a gyermekülés használatára felhívó útburkolati jeleket.

Szeptember hónapban, a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság kiemelt rendőri jelenlétet biztosít azoknak az általános iskoláknak a környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt.