Kállón folytatódott a „Házhoz megyünk” programsorozat (videóval)

A Pásztói Rendőrkapitányság és a Kállói Rendőrőrs tartotta meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya koordinálásával a „Házhoz megyünk!” elnevezésű projekt rendezvénysorozatát 2017. szeptember 28-án 10 órától Kállón. A rendőrök a reggeli óráktól a település központjában kialakított információs ponton nyújtottak tájékoztatást a falu lakosságának a vagyonbiztonságról, valamint otthonaik biztonságosabbá tételében hasznos tanácsokat tartalmazó szórólapokat adtak át az érdeklődőknek. A falu lakossága megtekinthette a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által rendelkezésre bocsátott mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbuszt is, továbbá a vállalkozó kedvű biciklisek a BikeSafe rendszerbe regisztráltathatták be kétkerekűiket. Regisztráció alkalmával minden, a kerékpárra vonatkozó adatot rögzítenek a bűnmegelőzési előadók, azokról fényképet készítenek, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

A program keretében a kállói II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában Szigyártó Marianna Éva rendőr alezredes a 4. és 5. osztályos tanulóknak az iskolai erőszak megelőzéséről, drogprevencióról, míg Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy a 7. és 8. évfolyamos diákoknak a biztonságos internethasználatról, valamint az internetes csalásokról tartott előadást.

Kiss László, az intézmény igazgatója Sztaniszláv Dénes címzetes rendőr alezredes, a Pásztói Rendőrkapitányság roma kisebbségi összekötőjétől  és  Dr. Tündik Győző r. alezredestől, a  Kállói Rendőrőrs parancsnokától a Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport ajándékát – labdákat – vehetett át.

A rendezvény zárásaként Dr. Tündik Győző rendőr alezredes tartott bűnmegelőzési előadást az idősek és minden érdeklődő részére a „Kéz a kézben” Egyesület termében.

Kérjük az ősz beköszöntével is figyeljenek értékeikre, ingatlanjaik, házuk, lakásuk biztonságára! Hétvégi házaikat egyre ritkábban látogatják, legyenek tekintettel arra, hogy távollétüket a betörők is kifigyelhetik és kihasználhatják, de a megfelelő óvintézkedések megtételével a tulajdonosok is sokat tehetnek értékeik megóvása érdekében!