106 millió forint rendkívüli támogatás Salgótarjánnak

Összesen több mint 2 milliárd 100 millió forint odaítéléséről döntött a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a települési önkormányzatok rendkívüli támogatásának keretében. Ez a régi (közismertebb) nevén az úgynevezett “önhiki” támogatás.

A legutóbbi körben 26 nógrádi település támogatásáról döntöttek. Salgótarján 106 millió forint támogatást kap, a nógrádi megyeszékhelynek megítélt összeg a legmagasabb ebben a körben. A város ezúttal is kiemelt nagyságrendű rendkívüli önkormányzati támogatásban részesült a kormánytól, amely újfent azt bizonyítja, hogy nem hagyták magára a várost, sőt – kommentálta a támogatás hírét közösségi oldalán Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Tavaly 118 millió forint, valamint második körben további 40 millió forint, 2015-ben 125 millió forint támogatás érkezett ezen a jogcímen Salgótarjánba.

Mátraszőlős 13 millió forint, Romhány közel 6 millió forint támogatásban részesült, míg további 23 nógrádi településre 300 ezer forint és 3 millió forint közötti összegek érkeznek.

Forrás/ Fotó: 3100.hu