Konzultációs fórum Balassagyarmaton: elismerést kaptak a polgárőrök

A város közbiztonsági és bűnügyi helyzete, a főbb feladatok egyeztetése volt a célja a rendőrkapitányságon megtartott rendezvénynek.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányságon 2017. november 23-án megtartott konzultációs fórumra meghívást kaptak a rendőrkapitányság illetékességi területén lévő rendészeti feladatokat ellátó szervezetek képviselői, társhatóságok vezetői, önkormányzat,  a kisebbségi önkormányzatok, illetve a különböző hatóságok, intézmények, valamint a polgárőr egyesületek képviselői, vezetői. Vályiné Taliga Mária címzetes rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője beszámolt ez év bűnügyi helyzetéről, a bűnmegelőzési programokról és célokról, megköszönte a polgárőrök egész éves tevékenységét és segítségét. A fórumon  a társszervek egyeztettek az év végi ünnepekkel kapcsolatos egyéni és együttműködést igénylő feladataikról.

A rendezvény zárásaként a kiváló munkájuk elismeréseként a cserháthalápi, a drégelypalánki, a magyarnándori és a Patak községben működő polgárőr egyesületek vezetői, így Lestyánszki János, Dombai Gábor, Kis István és Bella Tihamér polgárőrök vehették át a rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elismerését.