Huszonhetedik alkalommal tartották meg a mérnökbált Salgótarjánban

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara szervezésében immár XXVII. alkalommal tartottak mérnökbált a hétvégén, a megyeszékhelyen. A nívós rendezvény jótékonysági céllal került megrendezésre- Palóc Mentőalapítvány javára- ahol a „2017 év Mérnöke” és Az év mérnöki létesítménye” díjakat is átadták.

A mérnökbál hagyományosan lehetőséget teremt arra, hogy a mérnöktársadalom képviselői egy kellemes est keretén belül építsék szakmai kapcsolataikat.

Az idei rendezvényen Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöke köszöntötte elsőként a vendégeket. Ezek után Bózvári József, a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a hagyományok szerint azt a kollégát díjazták, aki szakterületén kiemelkedőt alkotott, aki olyan szellemi munkát végzett, ami példaként emelhető a mérnöktársadalom elé, illetve egyéb tevékenységével segítette a kamarát. „Nem titkolt célunk az, hogy felhívjuk a figyelmét befektetőknek, hogy az ország legkisebb megyéjében is érdemes valósággá váltani az elképzeléseket, üzenve ezzel, hogy az itt megvalósuló beruházásokhoz vegyék igénybe azt a szellemi tőkét, amit a nógrádi mérnökök képviselnek.” Méhes András a Palóc Mentőalapítvány kuratóriumának elnöke megköszönte a támogatást, majd pár mondatban beszámolt az elmúlt évben nyújtott adományozásokról. „Az alapítványunk több, mit 10 éve segíti a sürgősségi ellátást”- kezdte beszédét. 2017-ben többek között támogattuk a mentősök szakmai képzéseit-, tragikusan elhunyt gépkocsivezető családját, szakmai naphoz nyújtottunk segítséget és decemberben a Mosolyalapítvány hathatós közreműködésével mentéstechnikai eszközökhöz jutottunk, amelyet hamarosan átadnak a megyei mentőállomásoknak.

Dr. Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója köszönetét fejezte ki és az együttműködések legfontosabb üzeneteit közvetítette a hallgatóság felé.

Ezt követően került sor a kitüntetések átadására. A Nógrád Megyei Mérnöki Kamara elnöksége döntése alapján „Az év mérnöke” kitüntető címet Livó László okleveles bányamérnök, geotermikus szakmérnök, címzetes egyetemi docens, a Marketinfo Bt. ügyvezetője kapta.” Az év mérnöki létesítménye” a Balassagyarmat város és térsége ivóvíz ellátásának rekonstrukciója lett. Ezt követően Skuczi Nándor a Megyei Közgyűlés elnöke megnyitotta a bált.

A továbbiakban a varsányi Muskátli Hagyományőrző együttes szórakoztatta a vendégeket, majd vacsorával és Maksa Zoltán humorista műsorával folytatódott az est. Természetesen a finom báli vacsora, a jó hangulatú tánc és a tombolasorsolás sem maradhatott el szombat éjszaka.