A Nemzeti Színházban léptek fel a Tari Pajtások

Szombaton a tari Művelődési Házban mutatták be a Gyóntatás című darabot, amellyel másnap a 2018. évi Pajtaszínházi Szemlén, a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán képviselték szűkebb pátriánkat. 19 megye lelkes amatőr színjátszó társulatának bemutatójával együtt Tar község kis csapata szerveződött újjá erre az alkalomra.

A településen hagyományosan meglévő, bár évtizedek óta csak emlegetett színjátszó kör a Tari Pajtások Színjátszókör nevet választotta. A felkészülésben Máté Krisztián, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház színésze, rendezője segítette munkájukat a Teátrumi Társaság által támogatott mentorként. A darab főszereplőjét, a plébános urat Turopoli Zsolt alakította, Maris nenét Kelemen Józsefné, Mocsolyát Vendelt Nagy Ádám, Rozált Zagyva Anna Mária, a patikárus urat Antal Bálint, Bözsit Nagy Noémi, a kántort Chalupa József, Csibuk Bálintot pedig Mészáros Katalin vitte színpadra.

„Ezzel az előadással nem az a szándékunk, hogy egy egyszeri alkalmat teremtsünk, hanem hogy egy folyamatot beindítsunk és ez ne csak egy előadás legyen, hanem kedvet teremtsünk mindazok számára, akik éreznek magukban ilyen irányú elhivatottságot, hogy megnevettessék, szórakoztassák, vagy csak egyszerűen egy kellemes estét szerezzenek az itt élő embereknek, hogy bemutassák azt, hogy ezen a téren is van értéke a településünknek. „- mondta el a Concrete Médiának Turopoli Zsolt főszereplő, a település polgármestere.

Fotó: Csépe Attila