A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása lesz a salgótarjáni SEAGULL Nőközpont célja

A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel, különösen az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítésével. Ez annak a 200 millió forint támogatást nyert, “Esélyteremtés nőknek Nógrádban” című projektnek a fő célja, melyet a Jonathan Livingston SEAGULL Alapítvány valósíthat meg a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel, valamint az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-vel konzorciumban.

A program tervezett tevékenységeit és szolgáltatásait a projekt keretében kialakítandó Női Információs és Szolgáltató Központ koordinálja majd. A programban tervezett tevékenységek magukba foglalják a nők munkaerőpiaci helyzetét támogató képzések szervezését és segítő szolgáltatások megvalósítását is. Ezek témái és céljai lesznek az álláskeresési technikák, a digitális kompetenciafejlesztés, a munkavállalást segítő angol és német nyelvi képzések, vállalkozóvá válást segítő képzés, szülői-családi tanácsadók képzése, szülői hálózat létrehozása, de az egészségtudatos életmódra nevelés is.

A projekt tartalmazza a jó gyakorlatok feltérképezését és átadását, kommunikációs és ismeretterjesztő, szemléletformáló tevékenységek szervezését, lebonyolítását is. Alakul majd női vállalkozói klub, lesznek női állásbörzék, települési rendezvények, szakmai konferenciák, tematikus szakmai kerekasztal beszélgetések is.

A 2020 végéig tartó projekt eredményeként 500 fő részesül képzésekben, fejlesztésekben, felkészítésekben és 500 fő vehet igénybe segítő szolgáltatásokat (például munkavállalást támogató mentálhigiénés szolgáltatást, képzési tanácsadást, munkavállalói ismeretek bővítését). A projekt megvalósítása eredményeképpen tehát 1000 fő célcsoport tag közvetlen elérésére nyílik lehetőség a nők atipikus foglalkoztatása népszerűsítése érdekében. A projektről bővebben a www.seagull.hu oldalon olvashat.