Jön az ónos eső: kiadták a veszélyjelzést Nógrád megyére

Pilisszentkereszt, 2014. december 2. Katasztrófavédelmi szakemberek és tûzoltók dolgoznak a jég súlyától az útra dõlt fák eltávolításán a Dobogókõre vezetõ úton 2014. december 2-án. A katasztrófavédelem és a rendõrség lezárta az utat az ónos esõtõl kialakult eljegesedés miatt, a településre csak a katasztrófavédelem terepjáróival juthatnak fel a helyi lakosok. MTI Fotó: Kovács Attila

Átmenetileg kissé zsugorodik, estétől délnyugat felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet – szerdán többnyire borult lesz az ég, a Dunától keletre lehetnek átmenetileg gyengébben felhős körzetek.

 Az éjszakai óráktól egyre többfelé várható csapadék; nyugaton havazás, másutt kezdetben ónos eső, fagyott eső, majd napközben már a legtöbb helyen eső. Havazásra az Alpokalján, egyre kisebb területen számíthatunk, ott meg is maradhat a hó. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +10 fok között várható, 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, leghidegebb pedig az Alpokalján lesz.
meteorológiai szolgálat szerdára elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a havazás miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére, az ónos eső miatt pedig a fél országra.