Teremíjász OB kvalifikáció: A salgótarjáni Pozsonyi István végzett az élen

Az elmúlt héten, Budaörsön a FUSION Élményközpontban került megrendezésre a 2018 évi Teremíjász Országos Bajnokság Budapesti és Pest megyei régió kvalifikációs versenye.  A salgótarjáni Párducok Íjász Clubot vadászreflex felnőtt férfi kategóriában Pozsonyi István képviselte.  

A verseny során ebben a kategóriában 18 méteres távolságról, 40 cm-es átmérőjű lőlapra kellett lőniük az íjászoknak. A délelőtti rangsorolók alkalmával a versenyzők 3 lövést adtak le 2 perc alatt, kétszer 10 sorozatban. A rangsorolót 60 lövés után a salgótarjáni íjász zárta az élen.

A kialakult sorrend alapján került sor délután a kieséses fordulókra, ahol törölték a rangsorolókon elért eredményeket, így mindenki tiszta lappal indulhatott. A megyénket képviselő versenyző az elődöntőben az Örs Íjász Club sportolójával mérte össze a tudását, akit 113-94 arányban győzött le. A döntőben a Taksonyi Íjász Club versenyzője volt az ellenfél, ahol megismételve az elődöntő eredményét 113 kört ért el, ezzel az eredménnyel sportolónk vadászreflex kategóriában aranyérmet szerezett.

A Concrete Médiának Pozsonyi István elmondta:

-Az íjászattal körülbelül 9 éve ismerkedtem meg. Először tradicionális magyar íjat használtam, majd áttértem a vadászreflex íjra, mivel ezzel a típusú íjjal pontosabban lehet célozni. Ezzel versenyzek ma is. Sajnos az edzési lehetőségeink a városunkban nem a legjobbak, főleg télen, mivel csak szabadban tudunk edzeni, de az utóbbi időben már lehetőségünk van rendszeresen teremben is gyakorolni. Szívesen veszek részt pályaíjász, terepíjász, 3D-s versenyeken, eddigi legjobb eredményem a 2014-es Pályaíjász Országos Bajnokságon elért aranyérem volt.