Fiatalon vállalkozna Nógrád megyében? Így juthat milliókhoz!

A program célja a jelentkező fiatalok felkészítése térítésmentes szakmai segítségnyújtással saját vállalkozásuk indítására, önfoglalkoztatóvá válásra.

Ki vehet részt a programban?

A programban 18-30 év közötti fiatalok vehetnek részt.

A programba más vállalkozásban többségi üzletrésztulajdonnal (50% feletti) nem rendelkező fiatalok jelentkezhetnek.

A program felépítése:

A program keretében tervezett fő tevékenységek két komponens mentén valósulnak meg.

A potenciális fiatal vállalkozók az első komponens keretében nyújtott képzési programok teljesítésével kaphatják meg a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, megszerezhetik az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

A támogató szolgáltatásokon keresztül segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadás és mentorálás keretében kiemelt segítséget kapnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához.

második komponens (GINOP-5.2.3-2016) keretében az elfogadott üzleti tervvel rendelkező, az első komponensben nyújtott képzési programokat eredményesen elvégző, vállalkozásukat megalapító fiatalok legfeljebb

3 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban

részesülnek induló költségeik támogatása céljából, 10% önrész mellett.

Tájékoztató a programmal kapcsolatban: Bátonyterenyén 2018. február 16-án pénteken 16.00-tól az Ady Endre Művelődési Házban, valamint Rétságon 2018. február 16-án 18.00-tól a Városi Művelődési Házban.

Részletek és jelentkezés: www.eszakmagyar.mva.hu/

                                                www.facebook.com/eszakmagyar.mva