Orbán Viktor: A választás tétje, hogy Magyarország bevándorlóországgá válik-e

Április 8-án egy bevándorláspárti és egy bevándorlásellenes jelölt küzd majd meg egymással – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

 A miniszterelnök az interjúban megköszönte a hódmezővásárhelyi polgárok szavazatait. Úgy fogalmazott: jó jelöltjük volt, becsületes, jó kampányt vittek végig, ám vereség lett a vége.

Orbán Viktor szerint a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás egy “parlamenti előválasztásként működött”, arra számít ugyanis, hogy április 8-án is csak egyetlen ellenzéki jelölt lesz számos vagy talán az összes választókerületben.

Hangsúlyozta, hogy sokáig nem gondolták volna, hogy például a Jobbik és a DK összefog, és közösen lép fel egy polgári nemzeti kormánnyal szemben. Zajlanak és már létre is jöttek bizonyos paktumok, vagyis mindenhol lesz egy bevándorláspárti jelölt – mondta a miniszterelnök.

Azt is mondta, mesterkedéseket, Soros pénzét látja a háttérben, ez ellen pedig egyedül a világos, egyenes beszéddel lehet küzdeni.

Komoly kihívással szembesült Magyarország; látszik egy másik jövő is, amelyhez a jelölteket már kiválasztották, ezt pedig támogatja Soros pénze és civil szervezetei, valamint a magyar média nagy része, de ha nem akarjuk ezt, akkor össze kell fogni – hangsúlyozta Orbán Viktor.

“Mi is sokan vagyunk és erősek vagyunk” – mondta a miniszterelnök, kiemelve, hogy az Egyesült Államok nem akar olyan világot, melyben a bevándorlást emberi jognak ismeri el és lebontják a kerítést, ahogyan Ausztria, vagy Japán, Olaszország vagy a V4-ek sem.

Aláhúzta: a harcot nem egyedül vívja Magyarország, vannak szövetségeseink, hiszen a világ legnagyobb jelentőségű hatalma is hasonló álláspontot képvisel.

Brüsszel és Soros egyetlen esélye, ha sikerül áterőltetniük az uniós intézményeken a dublini szabályozást, ami elveszi a nemzetállamoktól a jogkört a bevándorlók vonatkozásában – fogalmazott Orbán Viktor, aki azt is mondta, zsákország lettünk, vagyis aki ide bevándorol, nem megy tovább, és a vele való együttélést nekünk kell viselni. Csak egyszer lehet elrontani – húzta alá.

Arról is beszélt, hogy az Európai Unió költségvetését 7 évre előre készítik, rögzített eljárásrend alapján. Ezt minden miniszterelnöknek el kell fogadni, vagyis nekünk komoly tárgyalási pozícióink lesznek – mondta Orbán Viktor.