Elindult Salgótarjánból az első síbusz a szlovák pályák irányába

Az első úton Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is részt vesz. Fotó: Gyurkó Péter

2018 januárjában jelentette be Ján Lunter Besztercebánya megye elnöke és Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke közösen tartott sajtótájékoztatóján, hogy Besztercebánya megye és Nógrád megye együttműködésének keretében síbuszok indulnak a megyeszékhelyről a közelben fekvő szlovákiai sípályákhoz. Bejelentették továbbá, hogy a buszt igénybe vevők kedvezményes jegyet válthatnak. Ez az együttműködés és lehetőség a 2020-as síszezonban is folytatódik.

A korábban meghirdetett 2019. december 28-ai időpontban nem indultak síbuszok a szlovák pályák irányába Salgótarjánból, ugyanis az időjárási viszonyok miatt – ami +8 fok volt – hóágyúzással sem tudtak a pályákon síelésre alkalmas havat biztosítani. Január 4-én viszont ennek már semmi akadálya nem volt, így ma reggel el is indult az első síbusz a városi sportcsarnok parkolójából. Az úton részt vesz Ján Lunter Besztercebánya megye elnöke és Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is.

Az első síbusz január 4-én reggel indult el a Salgótarjáni Város Sportcsarnoktól. Fotó: Gyurkó Péter

Ebben a szezonban Kokava Línia, Látky és Kosútka sípályái érhetőek el, még a múlt évinél is kedvezőbb áron, 5 euróért. A buszok szombati és vasárnapi napokon reggel 7 órakor indulnak a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok parkolójából. A busz visszafelé 15 órakor indul Kokava Líniából.

A síbuszra előfoglalás megtehető Besztercebánya honlapján az erre a célra létrehozott felületen. A foglalási felület az alábbi linken keresztül érhető el:https://www.zahoramizadolami.sk/skibusy/