Több tűzesethez is riasztani kellett a nógrádi lánglovagokat

Fotó: illusztráció (MTI)

Begyulladt a lerakódott korom egy többlakásos parasztházhoz tartozó melléképület kazánjának kéményében vasárnap délelőtt Nagyorosziban, a Rákóczi úton. A rétsági hivatásos tűzoltók egy puttonyfecskendővel avatkoztak be, majd egy kéménykotró segítségével eltávolították az égésterméket. Ugyanebben az időben Bánkon, a Juhász Gyula úton szintén egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott be. A berceli hivatásos tűzoltók kéménykotró segítségével eltávolították az izzó részeket, és a kéményt átvizsgálták. Az egységek a tulajdonosok figyelmét mindkét esetben felhívták, hogy a kéményeket a szakember általi felülvizsgálatig nem használhatják. Személyi sérülés egyik esetben sem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Összehordott műanyag hulladék égett két négyzetméteren egy több lakásos kolóniasorház egyik lakatlan lakásának kertjében vasárnap délelőtt Bátonyterenyén, a Béke úton. A város hivatásos tűzoltói oltották el a tüzet, sérülés nem történt.

Egy családi ház udvarában egy tíz négyzetméteres félig nyitott fészer, benne az ott tárolt tűzifa és egyéb tárgyak égtek vasárnap délben Hugyagon, a Rákóczi úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház egyik helyiségében levő teakályha összekötő csövét működés közben eltávolították a helyéről, emiatt az ingatlan füsttel telítődött vasárnap kora délután Borsosberényben, a Béke úton. A házban egy személy tartózkodott, aki kiszellőztette és elhagyta az épületet, őt a mentők később füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete önkéntesei eltávolították a kályhából az égésterméket és átszellőztették a házat.

Családi házak mögötti területen egy hektáron égett a száraz fű és a bozót vasárnap délután Bátonyterenyén, a Rákóczi úton. A város hivatásos tűzoltói és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal, két civil személy segítségével eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Vágástéri hulladék izzott egy négyzetméteren Tolmácson, a Sport utcában vasárnap délután. A rétsági hivatásos tűzoltók egy puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal megszüntették az izzást, személyi sérülés nem történt.