Még szigorúbb óvintézkedéseket vezettek be Bátonyterenyén

A járványveszély miatt hétfőn bezárták játszótereket is Bátonyterenyén.

A tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése érdekében hétfőn úgy döntött Bátonyterenye vezetése, hogy -további intézkedésig- bezárják a játszótereket, a műfüves pályát, a tekepályát, illetve arról is határoztak, hogy szünetelni fog a csütörtöki városi piac – tájékoztatta a Concrete Médiát a település polgármestere. 

Nagy-Majdon József elmondta: döntés született tovább arról is, hogy -a már korábban bezártak mellett – a kisterenyei városrészben található ügyfélszolgálat szünetel.

Ezen felül a polgármesteri hivatalba történő belépés is korlátozásra került, így az épületbe egyszerre csak annyi ügyfél léphet be, ahány ügyintéző egyidőben rendelkezésre áll, ezalatt értendő a Kormányablak ügyintézése is – tudtuk meg.

A város vezetője felhívta a lakók figyelmét, hogy csak halaszthatatlan ügyben keressék az ügyintézőket személyesen. Ezt követően hozzátette: a polgármesteri hivatal ügyintézői rendelkezésre állnak a már ismert telefonszámokon, illetve e-mail címeken.

Nagy-Majdon József végül aláhúzta: a fenti intézkedéseket a lakosság egészségének megóvása érdekében hozták meg.

Hétfőtől csak sürgős esetben látják el a betegeket az Egészségházban

Március 16-tól csak sürgős esetben (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése) látják el a betegeket a helyi Egészségházban. Minderről további részleteket ide kattintva olvashatnak.  

Szigorú intézkedéseket vezettek be az Egészségházban is.

Bezárták a bölcsődéket és az óvodákat is

A polgármester kiemelte:a uszoda, a művelődési központ valamint a civilház után hétfőtől bezárják a városi sportcsarnokot, a bölcsődéket és az óvodákat is.

Szerdáig ügyeletet tartanak

-Kisterenyén a Napsugár Óvodában és Nagybátonyban az Őzike óvodában szerdáig ügyeletet tartunk azoknak a gyerekeknek akiknek a szülei nem tudják megoldani hétfőig a gyermekek elhelyezését. Bölcsődei ellátás ügyelete a kisterenyei Mesekert bölcsődében lesz ugyanilyen okokból szerdáig. Szerdán teljesen megszűnik az ellátás az intézményekben. Megkérnénk mindenkit, hogy a gyermekeket ne a nagyszülőkre, azaz az idősebb korosztályra bízzák rá, mert a legveszélyeztetettebbek éppen ők a vírus következményei szempontjából – világított rá a város vezetője.

Emellett az idősek klubjában és a fogyatékosak napközi otthonában a napközbeni ellátás és felügyelet szünetel majd ettől a naptól.

Minden 2020-as rendezvényt lemondtak

Nagy-Majdon József elmondta azt is: minden 2020-ra szervezett önkormányzati rendezvényt lemondtak és az azokra félretett összeget is a járvány elleni védekezésre fordítják majd.

Minden 2020-ra szervezett önkormányzati rendezvényt lemondtak és az azokra félretett összeget is a járvány elleni védekezésre fordítják majd. Korábbi fotó: Gyurkó Péter

Hívható a krízisvonal 

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzat telefonszáma a 06(32)/353-877 hétfőtől 8 órától 0-24 órában hívható információs vonalként, közérdekű bejelentések információkérések céljából. Ugyanakkor szociális krízis esetén a Szociális Központ krízisvonala hívható a 06(20)/563-58-92-es számon.

Engedélyezik a távmunkát a kisgyermekes anyukáknak

Nagy-Majdon József aláhúzta: hétfőtől engedélyezték a kisgyermekes anyukáknak az önkormányzat és az önkormányzathoz tartozó intézmények cégek esetében a távmunka vagy a rugalmas munkavégzési időben történő munkavégzést.

-Mindezek mellett megkérnénk minden magánszemélyt, civil szervezetet, céget hogy a tömegrendezvényeket vagy kisebb csoportos rendezvényeket is halassza el, vagy ne tartsa meg. Nyomatékosan megkérünk továbbá minden külföldön, de tiltólistán nem szereplő országban dolgozó vagy üdüléséből, pihenéséből hazatérő polgártársunkat, hogy lehetőség szerint két hétig ne érintkezzen más polgárokkal vagy csak megfelelő óvintézkedések mellett, a jobb félni, mint megijedni elvnek megfelelően. Illetve ami nagyon fontos kerüljünk minden rémhírterjesztést! – mondta a város polgármestere.

“Éljünk felelősségteljesen!”

-Egymásra vagyunk utalva. Éljünk felelősségteljesen. Ha mindannyian odafigyelünk, sokkal nagyobb bajtól óvjuk meg magunkat, közösségünket, időseinket, szeretteinket. Vigyázzon mindenki magára, szeretteire, hozzátartozóira, ismerőseire! Én így fogok élni, így fogok tenni a következő időszakban és erre kérek én is mindenkit, erre kérem én is mindannyiukat! – hangsúlyozta Nagy-Majdon József.

https://www.facebook.com/nmjozsef/videos/203700977562054/