EU nap és online szolgáltatások a Europe Direct Nógrádnál

A Magyar Kormány 2020. április 29-ei döntésével eltörölte a kijárási korlátozást az
országban Budapest és Pest Megye kivételével. Rendezvényeket azonban továbbra sem lehet tartani, előreláthatólag augusztus 15-ig. A Europe Direct Nógrád ebben a helyzetben is mindent megtesz, hogy információival, szolgáltatásaival a lehető legtöbb emberhez eljusson.

Május 9-én ünnepeljük az Európa Napot. A már tradicionális rendezvény a Somoskői vár tövében idén nem kerülhet megrendezésre, de fontos, hogy megemlékezzünk erről a napról és Magyarország EU-s csatlakozásáról. Május 9-én a legnagyobb közösségi oldalon, a Europe Direct Nógrád Facebook oldalán egész napos EU totót hirdetünk! A totó május 9-én reggel 9 és este 20 óráig lesz elérhető és a megfejtéseket is este 20 óráig várjuk a nograd@europedirect.hu e-mail címre. Tíz szerencsés megfejtő Europe Direct ajándékcsomagban részesül.

Ugyancsak az EU nap és országunk EU-s csatlakozása alkalmából rajzversenyt hirdetünk
általános és középiskolás tanulók számára „Az én Európám” címmel. A rajzok beküldési
határideje 2020. május 31., az eredményhirdetésre pedig a tanév végén, június 15-én kerül sor. A részletes felhívást mellékeltük. Mind azt biztosan tudják, a Europe Direct irodák EU órákat is tartanak az iskolákban, melyeknek nagy a népszerűsége, pláne, hogy középiskolában ez tananyag is. Sajnos ezek az órák most szünetelnek a járványhelyzet miatt, de nem szeretnénk, ha a tanulók nem jutnának hozzá a hasznos és érdekes információkhoz. Ezért a google classroom-ban indítottunk egy saját EU óra kurzust. A kurzushoz minden intézménynek küldünk kódot a hozzáféréshez. Így az iskolák saját tanulóiknak kiajánlhatják az EU órát a Krétán keresztül. A kurzuson lesznek
olyan feladatok is, amelyek visszaküldésével EU-s ajándékokat szerezhetnek!

A kijárási korlátozások eltörlésével a Europe Direct Nógrád nyitva tartása is megváltozott. Az
eddigi két naposról visszatérünk az eredeti mindennapi nyitva tartásra. Sőt, átmenetileg
meghosszabbított nyitva tartással várjuk az érdeklődőket, minden hétköznap 8.30-tól délután 16 óráig.

Reméljük, a nyár végétől már személyesen is találkozhatunk programjainkon, melyeket az őszi, téli időszakban pótolunk a terveink szerint.

Fenyvesiné Mester Erika
irodavezető