Turcsány László nyerte az időközi választást Salgótarjánban

Korábbi fotó: Gyurkó Péter

Turcsány László (független) lett a 3. számú salgótarjáni kerület önkormányzati képviselője. A vasárnapi választáson a voksok 47,93 százalékát szerezte meg.  

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Turcsány László, aki a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjeként dolgozott az önkormányzatban és 2010-től volt a választókerület képviselője, januárban személyes okokra hivatkozva lemondott. A politikus ezt követően kilépett a Fideszből is. Vasárnap függetlenként újraindult a képviselői posztért és jelentős fölénnyel meg is nyerte azt.

– Köszönettel tartozom mindenkinek, aki megtisztelt azzal, hogy feláldozva vasárnapi kényelmét elment szavazni. Azok számára, akik személyemre szavaztak, annyit mondhatok, hogy meghatottan vettem tudomásul azt a lojalitást, amit szavazatukkal tanúsítottak. Számomra most kezdődik a munka, amellyel megszolgálom ezt a megelőlegezett bizalmat – írta közösségi oldalán Turcsány László.

A képviselői tisztségért egyébként még hárman indultak: Bangó Krisztián (Munkáspárt), Hegedűs Gábor (független), és Kovács Andrea (Salgótarján, Szeretem! Egyesület – DK, Jobbik, LMP, MSZP, Párbeszéd, Tarjáni Városlakó Egyesület).