Kontrát: a kormánynak fontos a határmenti térségekben élők véleménye

2020. szeptember 09. – 17:05

A kormánynak fontos a határmenti térségekben élők véleménye – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ömbölyön.

Kontrát Károly a magyar-román határnál megtartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, a kabinet képviseletében tárgyalásokat folytattak a garbolci, a zajtai, az ömbölyi és a dombegyházi kishatárforgalmi átkelővel rendelkező községek polgármestereivel, az egyeztetéseken pedig szóba került ezek valamilyen formában történő megnyitása is.
Fontos, hogy az út ne csak visszafelé vezessen a határról, hanem vezessen tovább Románia felé – tette hozzá az államtitkár.
Kontrát Károly tájékoztatása szerint az egyeztetéseken elhangzott, hogy a megjelent polgármesterek nagyon fontosnak tartják és támogatják a kabinet koronavírus ellen meghozott intézkedéseit.
Az érintett települések polgármestereinek kérését meghallgatva a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy újabb határátkelők nyíljanak meg a magyar-román határszakaszon – mondta a sajtótájékoztatón Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára.

MTI 2020. szeptember 9.

Forrás: koronavirus.gov.hu