Smart technológiás fröccsöntőszerszám-elemek fejlesztése indul a KTS Metalltechnik Kft-nél

A KTS Metalltechnik Kft. prototípus fejlesztésre nyert támogatást a Széchenyi 2020 program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című konstrukcióban, GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00430 pályázati azonosítószámon. Az „Smart technológiás fröccsöntőszerszám-elemek kifejlesztése a KTS Metalltechnik Kft-nél” című pályázati fejlesztésük megvalósításához 135,2 millió forint önerő biztosítása, valamint 94,31 millió forint hitel mellett 187,79 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a vállalkozás.

A KTS Metalltechnik Kft. 2002-ben kezdte el működését a Pest megyei Zsámbékon, fő profilja a fémmegmunkálás, gépalkatrész-gyártás, szerszám-gyártás, és –tervezés. A gyártási profil bővítése céljából 2006 júniusában nyitották meg bátonyterenyei forgácsoló üzemüket, ahol immár tíz korszerű CNC megmunkáló központon valamint három CNC esztergán folyik a termelés. A cég profilja ezen felül lakatos-hegesztő, valamint szerelőtevékenységgel is kiegészült. Az évek során egyre bővülő termékkínálat mellett egyre nagyobb szerepet tölt be a KTS Metalltechnik kft-nél a mérnöki tervező tevékenység. A gyártás mellett jelenleg nagy hangsúlyt fektetnek a speciális szerszámok tervezésére, kutatásra és fejlesztésre. A kutató-fejlesztő tevékenység megerősítése érdekében nyújtották be pályázatukat a Széchenyi 2020, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című, GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódú pályázati kiírásra, melynek keretében az 417 303 840 forint összköltségű projekt megvalósításához 135 206 444 forint önerő biztosítása mellett, 94 310 668 forint támogatott kamatozású hitelt és 187 786 728 forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

Az európai uniós támogatás segítségével smart technológiás, intelligens fröccsöntő szerszám megalkotására nyílt lehetősége a vállalkozásnak, mely fejlesztés legfőbb célja, hogy a hazai műanyagipar szereplőit előnyős versenyhelyzetbe hozzák a távolkeleti konkurenciával szemben. Egy olyan technológiai újítás kidolgozása van tehát folyamatban, melynek segítségével költséghatékonyan lehet fejleszteni a termelékenységet, ezáltal adott idő alatt több, jobb minőségű terméket lehet előállítani. Mindez csökkentheti a műanyagipar által gyártott termékek árát, ami pozitívan befolyásolhatja a hazai ipari résztvevők pozícióját a globális piacon.

A projekt megvalósítására a vállalkozás bátonyterenyei, Kossuth út 2. szám alatt található telephelyén kerül sor, melynek keretében a megvalósításhoz szükséges anyagok, szolgáltatások és személyi jellegű ráfordítások támogatására kerül sor.

A pályázat 2019.02.01. és 2021.05.02. közötti időszakban, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

Sajtóközlemény

További információ kérhető:

Takács Zoltán, ügyvezető

06-30-680-4230, ztakacs@ktsmetalltechnik.hu