Elmarad a bátonyterenyei téli teremlabdarúgó bajnokság

Az elmúlt években rendre meghatározó szerepet töltöttek be a nógrádi labdarúgásban a téli teremkupák, kiváltképp a nagyobbnak mondható bajnokságok. Ebbe a kategóriába sorolható az egyik legnívósabb ilyen jellegű rendezvény, a bátonyterenyei torna is. Egy normálisan működő világban már megkezdődtek volna az előkészületek az említett küzdelemsorozat következő kiírásával kapcsolatban, mint azonban az élet számtalan más területén, a vírushelyzet itt is közbeszólt.

A közelmúltban az esemény főszervezője, Tarjáni László az alábbi gondolatokat juttatta el szerkesztőségünkhöz Bátonyterenye Város Önkormányzata nevében.

Tarjáni László: – Tisztelt bátonyterenyei és környékbeli sporttársak! Egy közleményt szeretnék kiadni, hogy mindenki tisztán lásson a városunkban évek óta zajló és nagy népszerűségnek örvendő teremlabdarúgó bajnokság ügyében. Sajnos a jelenlegi vírushelyzet minket sem kímél. Jelen szituációban én és Bátonyterenye Város Önkormányzata nem tudjuk fölvállalni a bajnokság megszervezését. Hangsúlyozom, nem arról van szó, hogy nem akarjuk, egyszerűen a mostani járvány közepette ez lehetetlen! Nem tudjuk a nézőket elszeparálni egymástól. Országosan tilos az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket megtartani, és mi ebbe a kategóriába tartozunk. Mivel ez egy tömegsport rendezvény, zárt kapus rendszert abszolút nem szeretnénk, hiszen akkor elveszítené azt a közösségépítő és szórakoztató funkcióját, amelyre ez az egész ki lett találva, és nagyon fontos Bátonyterenye sportéletében. Természetesen, ha a járványügyi adatok kedvezően alakulnak, még ha késve is, egy teljesen más rendszerben azonnal belekezdek a szervezésbe, és minden érintett csapatvezető értesítek! Addig is, mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra!

Forrás: nogradifutball.hu