Salgótarján: elaludt a volán a mögött, majd az OMV benzinkút táblájának csapódott egy 17 éves fiú

Fotó: police.hu

Az elmúlt napon egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A megyeszékhely belterületén, a Rákóczi úton közlekedett személygépkocsival egy 17 éves fiú, amikor – az eddig rendelkezésre álló adtok alapján – elaludt, lehaladt az útestről és az egyik üzemanyagtöltő állomás táblájának ütközött. A balesetben a vezető megsérült.

A késő esti órákban egy 57 éves férfi közlekedett tehergépkocsival a 2-es számú főúton Drégelypalánk irányából Parassapuszta felé, amikor egy vad ugrott a jármű elé. A vezető az ütközést a fékezés ellenére nem tudta elkerülni. A tehergépkocsiban anyagi kár keletkezett.

Nógrád megyében az elmúlt 24 órában további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fáradtság teljesítménykorlátozó, a biztonságos közlekedéssel össze nem egyeztethető hatása a gépjárművezetés terén is egyértelműen kimutatható. A fáradt állapotban történő vezetés jelentősen növeli a balesetek veszélyét. E kockázat minimalizálása érdekében fontos néhány tanács betartása.

  • Győződjenek meg arról, hogy a jármű vezetésére alkalmas állapotban vannak-e! Soha ne kezdjék meg az utazást, ha fáradtak! Kerüljék a hosszabb utazásokat éjfél és reggel 6 óra között, amikor a természetes éberség a legalacsonyabb szintű!
  • Tervezzék meg előre utazásaikat, két óra vezetés után legalább 15 perces szünet tartása ajánlott!
  • Fáradtság érzet esetén, biztonságos helyen álljanak meg! Ne álljanak meg az autópálya leálló sávjában!

Forrás: police.hu