Bátonyterenyén és Pásztón már döntött a polgármester a köztéri maszkviselésről

Korábbi fotó: Concrete Média/Szőke Győző

Orbán Viktor miniszterelnök kedd este jelentette be, hogy előírják a kötelező maszkhasználatot a közterületeken, az időközben megjelent kormányrendelet szerint azonban ez csak a 10.000 főnél nagyobb településekre vonatkozik, és ott is csak a polgármester által kijelölt helyekre. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Bátonyterenye polgármestere, Nagy-Majdon József a közösségi oldalán jelentette be, hogy csütörtöktől a város egész területén (közterületeken, nyilvános helyeken) kötelező maszkot viselni. Kiemelte: az intézkedés nem vonatkozik a hatodik életévüket be nem töltött kiskorú gyermekekre, a sporttevékenységet végzőkre, valamint a parkokban, illetve zöldterületen tartózkodókra.

Pásztó polgármestere, Farkas Attila szintén a közösségi oldalán jelentette be, hogy a városi piac teljes területén kötelezővé teszi a maszkviselést, és mindenkit arra kér, hogy tartsa be a 1,5 méteres távolságot. Kiemelte továbbá, hogy a játszóterek valamint a sportpályán az edzőterem és a kondipark használata is tilos.