Salgótarján teljes területén kötelező a maszk viselése csütörtöktől

Fotó: illusztráció (MTI/Komka Péter)

November 12-től a megyeközpont teljes területén kötelező a szájmaszk használata a közterületeken is – jelentette be közösségi oldalán Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere. 

A város első embere a posztjában hozzátette: a parkokban, a zöldterületeken, hat éves kor alatt, valamint sporttevékenység végzése esetén továbbra sem kell kötelező maszkot viselni.

Fekete Zsolt felhívta a figyelmet: a közterületi maszkhasználatot a rendőrség ellenőrzi. A szabályt szegőkre az egyenruhások pénzbüntetést szabhat ki.

A polgármester ezen túlmenően újabb intézkedéseket is bejelentett. Mint azt írta: csütörtöktől a József Attila Művelődési Központ és a Belvárosi Mozgásstúdió, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár, a Dornyay Béla Múzeum, a Bátki József Közösségi Ház, a Civil és Ifjúsági Ház zárva tart. Ugyanakkor a Városi Sportcsarnokot és a Városi Tanuszodát kizárólag versenysportolók használhatják. -A Városi Sportcentrumban és az extrém sportpályán egyéni sportolásra van lehetőség, az amatőr csapatsport azonban tilos. A Városi Sportcentrumban a Teniszsátor zárva tart – emelte ki.