Ingyenes látásvizsgálattal és autó-gyorsellenőrzéssel újraindult a rendőrség kampánya Nógrád megyében

A kampányban résztvevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világítóberendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik látásukat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén is meghirdette őszi közlekedésbiztonsági kampányát. A „Látni és látszani 2020” elnevezésű kezdeményezés – amelyhez a korábbi éveknek megfelelően a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is csatlakozott – 2020. október 19. és december 6. között valósul meg. A kampány a közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra, a megváltozott időjárási-, látási-, és útviszonyokra, a láthatóságra hívja fel a figyelmet, valamint arra, hogy a gépjárművezetők készítsék fel járműveiket az őszi-téli közlekedésre.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít továbbá a forgalomban résztvevő gyalogosok és a kerékpárosok láthatóságára is.

A kezdeményezés arra ösztönzi a gépjárművezetőket, hogy térítésmentesen vizsgáltassák át járműveik világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait a kampányhoz csatlakozott szervizekben, továbbá látásukat a programban részt vevő optikusoknál. Az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokról az adott szervizben lehet bővebb tájékoztatást kérni. Az akcióban résztvevő szervizek listája megtalálható a kampány honlapján.

Az elkövetkezendő napokban a rendőrök Salgótarjánban, az OMV benzinkúton az alábbi időpontokban várják az érdeklődőket:

– 2020. november 18-án 13 órától 15 óráig;

– 2020. november 20-án 9 órától 11 óráig;

– 2020. november 24-én 12 órától 14 óráig;

– 2020. november 26-án 9 órától 11 óráig;

– 2020. december 2-án 13 órától 15óráig;

– 2020. december 4-én 9 órától 11 óráig.

Forrás: police.hu