Fidesz-KDNP: Fekete Zsolt nem mond le a város vagyonának elkótyavetyéléséről

Fenyvesi Gábor frakciószóvivő egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: Kis Krisztián

Salgótarján polgármestere a különleges jogrend alatt saját hatáskörben újra eladásra kínálja a város tulajdonában lévő ingatlanokat. Mindez az önkormányzati vagyon kiárusítása, melyet mi határozottan ellenzünk – tájékoztatta a Concrete Médiát a Fidesz-KDNP helyi frakciójának sajtószóvivője csütörtökön.

Fenyvesi Gábor emlékeztetett: még a nyáron vita alakult ki két városi ingatlan eladása körül. A Fidesz-KDNP frakció már akkor jelezte, hogy nem ért egyet a két üzlethelyiség eladásával. Pláne nem azon az áron, amit akkor meghatároztak.

A szóvivő hozzáfűzte: akkor Fekete Zsolt polgármester ígéretet tett, hogy újra felértékeltetik a két ingatlant.  Annak idején a Tanács út 11. szám alatti ingatlan induló vételára 5.400.000.- Ft volt. Most ezt 5.500.000.- Ft-ra értékelték. A másik a December 8. tér 2. szám alatti üzlethelyiség, amit akkor 5.600.000.- Ft induló vételárral kínáltak, most pedig 5.800.000.- Ft-ra értékelték. Most ezzel a pár százezer forint ráemeléssel akarja megint eladásra kínálni a két ingatlant, vélhetően Molnár Károly városi és Huszár Máté megyei MSZP elnök jóváhagyásával.

Mint mondja: az eladással most sem értenek egyet, az induló árat pedig viccnek tartják, főleg most, hogy „mennek fel a salgótarjáni ingatlanárak”, legalábbis egyesek szerint. -Fekete Zsolt ugyanazt teszi, mint más baloldali vezetésű városok, adót emel és eladja az önkormányzati vagyont – tette hozzá.

-Határozottan ellenezzük a két ingatlan eladását. Nem értjük miért olyan fontos pont most alig több mint 10 millió Forint bevételért elkótyavetyélni a két ingatlant. Amennyiben valakinek szüksége van üzleti céllal a két üzlethelyiségre, az bérelje a Salgó Vagyon Kft-től, ez a cégnek és a városnak hosszútávú bevételt jelent – húzta alá a szóvivő.

Fenyvesi Gábor lapunknak arról is beszámolt, hogy december 8-án döntött Fekete Zsolt a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Csarnok- és Piacigazgatósága igazgatói (magasabb vezetői) beosztásának ellátására pályázat kiírásáról is. – Figyelembe véve azt a kudarcot, ami Molnár Károly MSZP városi elnök, a baloldali összefogás frakcióvezető, a Gazdasági bizottsági elnök elmúlt időszakban a piacon végzett munkáját jellemezte, reméljük, nem kívánja újra beadni pályázatát a poszt betöltésére – emelt ki.

-Molnár Károly időszaka alatt a piac csak hanyatlott, a lehetőségként adott piacfelújítás a rendelkezésre álló TOP-os 9,2 milliárd forint terhére nem tudott elindulni. Tudomásunk szerint még a közbeszerzésig sem jutottak el – hangsúlyozta Fenyvesi Gábor.