Nyugat-Nógrádban is sikertörténet a Magyar Falu Program (videóval)

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart a balassagyarmati Vármegyeházán. Fotó: Concrete Média

Az elmúlt két évben mintegy 3,5 milliárd forint célzott támogatás érkezett az MFP által a régió nyolcvan településére, melyből egyebek mellett utak, óvodák, iskolák, orvosi rendelők, faluházak és közösségi terek újultak meg – világított rá a térség országgyűlési képviselője, a balassagyarmati Vármegyeházán tartott sajtótájékoztatóján.

Balla Mihály hangsúlyozta: a jelenlegi időszakot méltán hívhatják Nyugat-Nógrád aranykorának, hiszen soha nem érkezett még ennyi forrás a körzet településeire, mint az elmúlt időszakban.

Az országgyűlési képviselő ismertette: 2019-ben hozzávetőleg 1,3 milliárd forintot kaptak, 2020-ban pedig 2,2 milliárdot.

Mint mondta: csak a tavalyi évben 17 témában írtak ki pályázatokat a programban, ezek  között volt többek között orvosi eszközbeszerzés, rendelő korszerűsítés és önkormányzati tulajdonú útfejlesztés is. Balla Mihály aláhúzta: az utóbbi volt a legnépszerűbb, a munkálatokra az elmúlt évben 218 millió forintnyi támogatást ítéltek meg, melyet idén szeretnének megduplázni.

Hozzáfűzte: nagyon népszerű volt a közösségi terek kialakítása, felújítása is, melyre közel 118 millió forintot kaptak, míg a közterületek karbantartását szolgáló eszközbeszerzésekre 120 millió forintot.

A térség országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy mások mellett komoly sikereket értek el az óvodai, iskolai épületek, tornatermek, játszóterek, többfunkciós faluházak, és a temetők fejlesztése kapcsán, emellett új kerékpárutak is épültek, sőt több település falubusszal gazdagodott a körzetben.

Balla Mihály úgy fogalmazott: 2021-ben is az a cél, hogy minél tovább növeljék a Nyugat-Nógrádba érkező támogatások mértékét, hogy ezáltal még tovább fejlődhessenek az ott található települések.